Η διαχείριση παραθύρων έγινε εύκολη.

Πριν μερικές μέρες είχα αναφερθεί στο DoublePane, το οποίο μιμείται μία λειτουργία που συνάντησα για πρώτη φορά στα Windows. Αρκετά εξυπηρετικό προγραμματάκι, όμως αδυνατεί να καλύψει όλα τα γούστα. Γι’ αυτό τα παιδιά από το Many Tricks που ίσως να τους ξέρετε από το Butler (μία αρκετά γνωστή εφαρμογή), σκέφτηκαν έναν ακόμα καλύτερο τρόπο διαχείρισης των παραθύρων που κυκλοφορούν στο desktop μας.

Η εφαρμογή λέγετε Moom και θα την βρείτε στο Mac App Store στην τιμή των 3,99 €. Αυτό που προσφέρει είναι έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να μετακινείτε όποιο παράθυρο θέλετε σε όποια πλευρά ή γωνιά της οθόνης σας βολεύει. Μάλιστα υποστηρίζει ακόμα και τη χρήση κάποιας επιπλέον οθόνης, λειτουργία που το κάνει ακόμα πιο πρακτικό και απαραίτητο.

moom_01

Η χρήση του Moom μπορεί να γίνει είτε μέσω του mouse πηγαίνοντας πάνω από το πράσινο εικονίδιο μεγιστοποίησης ενός παραθύρου, είτε μέσω shortcuts του πληκτρολογίου. Προσωπικά προτιμώ το ποντίκι μιας και ήδη έχω αρκετά shortcuts στο μυαλό μου. Άλλωστε μου φαίνεται πως με το ποντίκι έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο των παραθύρων αλλά και όλων των λειτουργιών του Moom. Από τα screenshots και μόνο πιστεύω πως μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς πως και τι κάνει η εφαρμογή αυτή. Όμως πιστεύω πως το βίντεο που έφτιαξαν για το Moom είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε πως πρόκειται για ένα πραγματικά must have app!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.