Ολικό restart και ας περάσουμε στην τρίτη έκδοση!

Σε περίπου δύο μήνες το Macland.gr θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια και είχα σκοπό να κάνω τότε το update του στην έκδοση 3.0 που ετοίμαζα εδώ και αρκετό καιρό. Όμως διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις με θέματα που αφορούσαν κυρίως τον όγκο του spam που δεχόταν το site, με ανάγκασαν να επισπεύσω τα σχέδια μου. Έτσι λοιπόν εχθές το βράδυ πήρα την απόφαση και ξεκίνησα την προσαρμογή της 3ης έκδοσης!

Όπως βλέπετε ήδη στο site άλλαξε ολοκληρωτικά η εμφάνιση του, αλλά υπάρχουν και αρκετές λειτουργικές αλλαγές. Ελπίζω το νέο design να έχει την ίδια επιτυχία που είχε το προηγούμενο μιας και ήταν ιδιαίτερα πολλά και κολακευτικά τα σχόλια που είχε δεχτεί η έκδοση 2.0. Πλέον το Macland.gr ακολουθεί μία πιο light φιλοσοφία στον σχεδιασμό του διατηρώντας τα πλεονεκτήματα ενός λειτουργικού design.

Προσωρινά έχει κλείσει η εγγραφή στο site μιας και το section των συζητήσεων βρίσκεται ακόμα σε ολικό rewrite. Από την αρχή δεν ήθελα να μιμηθώ την κλασική λειτουργία ενός forum, αλλά δυστυχώς οι spammers δεν μου άφησαν πολλά περιθώρια. Πιστεύω όμως ότι σύντομα θα ανοίξουν και πάλι οι συζητήσεις στο Macland και το νέο backend θα αρέσει περισσότερο. Μαζί με τις συζητήσεις έκλεισαν οριστικά και οι αγγελίες σχεδόν για τους ίδιους λόγους… spam, spam, SPAM! Υπόψιν ότι spam δεν παράγουν μόνο τα bots που στέλνουν ασυναρτησίες. Αλλά ας μη μπω σε λεπτομέρειες…

Η εμφάνιση των ερωτήσεων πλέον ενσωματώθηκε στη ροή των posts της πρώτης σελίδας. Μπορεί να υπάρχει ακόμα το section των ερωτήσεων, αλλά κάθε νέα ερώτηση εμφανίζεται ανάμεσα στα καθημερινά posts δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις απορίες που έχουν οι επισκέπτες του site. Τα αγαπημένα σας wallpapers παρέμειναν ακριβώς όπως ήταν. Αγκάλιασαν το νέο look ‘n feel του site και μέσω του wallpapers feed θα μπορείτε να ενημερώνεστε για καθετί που προστίθεται.

Όπως πάντα κάθε ιδέα, σχόλιο ή κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Και τώρα επιστροφή στα posts γιατί μαζεύτηκαν αρκετά. 😉

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.