Καιρός για νέο πληκτρολόγιο; Μπαα…

Ένα από τα πράγματα που λάτρεψα και με τράβηξαν στους Macintosh ήταν και είναι το design τους. Σε εποχές που τα PC δεν θύμιζαν τίποτα παραπάνω από ένα πλαστικό κάτι, η Apple κατάφερνε και ξεχώριζε. Πολύ πριν ο κόσμος γνωρίσει τόσο καλά την Apple από τα iPod, αυτό που αναζητούσαμε σε μια εικόνα για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για Macintosh ήταν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Προσωπικά πρόλαβα εκείνα που έμοιαζαν σαν να ήταν φτιαγμένα από γυαλί και τώρα που το σκέφτομαι… μου λείπουν ακόμα! Όταν έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι iMac με τα αλουμινένια πληκτρολόγια είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το απίστευτα λεπτό (για την εποχή) πάχος τους, αλλά και σαν design δεν ήταν καθόλου άσχημα. Στην πορεία όταν τα κυρίως πλήκτρα πήραν διαζύγιο από το numeric keypad, πραγματικά απογοητεύτηκα!

Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, θυμάμαι τις εποχές που δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της Apple και στο γραφείο μου κατοικούσε πάντα ένα PC παρέα με ένα πληκτρολόγιο της Microsoft. Μέχρι και σήμερα πιστεύω πως τα πληκτρολόγια (και μερικά ποντίκια) της Microsoft έχουν φοβερή κατασκευή και εργονομία. Ένα από τα αγαπημένα μου εκείνες της εποχές ήταν το Microsoft Natural Keyboard. Όσο περίεργο και αν φαινόταν για εκείνη την εποχή το σχέδιο του, ήταν πραγματικά εργονομικό! Και τώρα – πολλά χρόνια μετά – το μυαλό μου πηγαίνει και πάλι εκεί βλέποντας ένα νέο προϊόν το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω!

Φυσικά μιλάω για το Engage της Smartfish το οποίο εμφανισιακά μου θυμίζει πάρα πολύ το design της Microsoft. Βέβαια όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η Smartfish πήγε πολύ μακριά τη βαλίτσα και πρόσθεσε λειτουργίες στο πληκτρολόγιο που το κάνουν ακόμα πιο προσιτό και ίσως πιο εργονομικό.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι όσο ρόδινα θα ήθελα. Εντυπωσιασμένος από το πληκτρολόγιο και βλέποντας πως πλέον διατίθεται προς άμεση αγορά, αναζήτησα την τιμή. Πιστεύω πως το ταμπελάκι των $149.95 είναι σε πολύ σωστή θέση μιας και πληκτρολόγια που δεν κάνουν ούτε τα μισά από όσα κάνει το Engage, κοστίζουν το ίδιο ή και παραπάνω. Η απογοήτευση όμως ήρθε όταν διάβασα τα System Requirements και διαπίστωσα ότι δεν υποστηρίζει το Mac OS X! Βέβαια επειδή μιλάμε για πληκτρολόγιο, πιθανόν να μην χρειάζεται καν κάποιο driver για να δουλέψει σε ένα Macintosh, αλλά κάτι μου λέει πως η έλλειψη του απαραίτητου software στην προκειμένη περίπτωση θα σημαίνει υπολειτουργία. Κρίμα! 🙁

[ via ]

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.