Συγχρονίζοντας δύο iPhoto libraries.

Το iPhoto είναι μία από τις αγαπημένες μου εφαρμογές. Όχι μόνο κάνει άριστα όλα όσα θέλω, αλλά δένει τόσο τέλεια με το υπόλοιπο σύστημα που δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο. Υπάρχει όμως ένα θέμα στη χρήση που του κάνω. Επειδή θέλω να έχω τις ίδιες φωτογραφίες στον iMac αλλά και στον Macbook μου, αναγκάζομαι κάθε τόσο να αντιγράφω όλη τη library από τον ένα στον άλλο. Εννοείται πως οι φωτογραφίες μου μπαίνουν στο iPhoto μόνο από τον iMac γιατί αλλιώς η όλη αντιγραφή της library θα είχε σοβαρά προβλήματα.

Η σχέση μου με τη φωτογραφία είναι καθαρά ερασιτεχνική και συνήθως η μηχανή μου με συνοδεύει μόνο σε γενέθλια, γιορτές ή κάποιο άλλο συγκεκριμένο event. Παρόλα αυτά έχω καταφέρει να ξεπεράσω τις 6000 φωτογραφίες και μέσα σ’ αυτές υπάρχουν και αρκετά μικρά βιντεάκια. Με άλλα λόγια η library του iPhoto έχει φτάσει τα 33 gigabyte και ο ρυθμός που μεγαλώνει μετατρέπει την παραπάνω λύση στο πρόβλημα μου σε αγγαρεία!

Με μια τόσο δημοφιλή εφαρμογή όπως το iPhoto δεν θα μπορούσα να είμαι ο μόνος με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ίσως να μην είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να έχουν δύο αντίγραφα του iPhoto library, αλλά σίγουρα αρκετοί ψάχνουν τρόπους για να συγκρίνουν και να μεταφέρουν φωτογραφίες από μία βιβλιοθήκη σε άλλη. Και κάπου εδώ έρχεται το SyncPhotos το οποίο είναι ότι πιο απλό και user friendly υπάρχει!

syncphotos_01

Τρέχοντας το SyncPhotos σε δύο Mac θα αναλάβει να συγκρίνει τις δύο iPhoto libraries και να σας παρουσιάσει τις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που λείπουν από τον υπολογιστή σας. Μπορεί να δουλέψει χειροκίνητα (Manual Mode) ή αν είστε απόλυτα σίγουρος για όσα εισαχθούν στο iPhoto σας, μπορείτε να το βάλετε σε Automatic Mode και να το αφήσετε να κάνει τα μαγικά του. Κάτι που δεν κάνει το SyncPhotos είναι να μεταφέρει τους τίτλους, τις περιγραφές και γενικά τα metadata που προσθέτετε στις φωτογραφίες σας. Επίσης αντιγράφει μόνο τις αρχικές φωτογραφίες, που σημαίνει πως αν πειράξετε κάποια φωτογραφία μέσω του iPhoto, θα μεταφερθεί μόνο η αρχική της έκδοση!

Αν ασχολείστε με το iPhoto και έχετε παραπάνω από έναν υπολογιστή που θέλετε να υπάρχουν οι φωτογραφίες σας ή αν θέλετε να μοιράζεστε μερικές φωτογραφίες με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας το SyncPhotos είναι μία από τις λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε. Στην τιμή των $19, ίσως έπρεπε να μην υπάρχουν περιορισμοί όπως η αντιγραφή των metadata και των βίντεο, αλλά δεν παύει να είναι μία αξιόλογη λύση.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.