Έξυπνες, πολύχρωμες λάμπες που υπακούν στο iOS.

Κάποτε βλέπαμε στις ταινίες υπολογιστές που άναβαν τα φώτα του σπιτιού και μέναμε με το στόμα ανοιχτό. Σήμερα η Philips λανσάρει ένα νέο είδος λάμπας την οποία θα μπορούμε όχι μόνο να ανοιγοκλείνουμε από το κινητό μας, αλλά να ελέγχουμε και τι χρώμα θα έχει! Και φυσικά δεν μένουμε με το στόμα ανοιχτό όπως παλιά, απλά λέμε το θέλω… ΤΩΡΑ!

Philips Hue λέγετε το νέο gadget (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) που κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσω των Apple Stores από σήμερα. Πρόκειται για ένα νέο είδος λάμπας smart LED light το οποίο χρειάζεται έως και 80% λιγότερη ενέργεια από τις συνηθισμένες λάμπες και έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια. Η τιμή τους θα έλεγα πως είναι ελαφρώς τσουχτερή αφού το Starter Pack που περιέχει τρεις λάμπες και ένα Hue bridge κοστίζει $199! Κάθε Hue bridge μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μέχρι 50 λάμπες και η κάθε έξτρα λάμπα κοστίζει $59. Ακριβό χόμπι τα gadgets αλλά μερικοί τα χαλαλίζουν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο, οι λάμπες Hue συνδέονται άμεσα στο app που παρέχει η Philips για το iOS, με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε το φωτισμό και το χρώμα της κάθε λάμπας ξεχωριστά. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η Philips επέλεξε τα Apple Stores ως αποκλειστικό τρόπο πώλησης των Hue, διαθέτει ανάλογο app και για τα κινητά που τρέχουν Android.

[ via ]

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.