Sexy App: Localscope

Ως κάτοικος νησιού πίστευα πως ξέρω τουλάχιστον το 90% των όσων υπάρχουν γύρω μου. Με το social networking να βρίσκετε στην αιχμή του όμως, καθημερινά ανακαλύπτω πως τελικά δεν ξέρω ούτε τα μισά. Σίγουρα μερικά μεγάλα ονόματα ξενοδοχείων, κάποιες καφετέριες και μερικά βενζινάδικα δεν αλλάζουν, αλλά το “ζουμί” βρίσκετε στις νέες προσθήκες διαφόρων POI (point of interest) που ακόμα και οι ντόπιοι κάτοικοι δεν γνωρίζουν.

Πριν την εποχή των smartphone πηγαίναμε σε ένα ξένο μέρος και το πρώτο πράγμα που ψάχναμε ήταν κάποιος διαφημιστικός χάρτης για να μάθουμε που υπάρχει το καθετί προκειμένου να βγάλουμε δρομολόγιο. Τώρα που τα iPhones βρίσκονται σχεδόν παντού, ένα app είναι υπέρ αρκετό για να σε ξεναγήσει μέχρι και στην τελευταία πέτρα της κάθε πόλης. Και ενώ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά, πιστεύω πως το Localscope ξεχωρίζει και απέχει πάρα πολύ από τον ανταγωνισμό.

localscope_01

Δεν χωράει αμφιβολία πως διαθέτει το πιο τέλειο interface ανάμεσα στα apps της κατηγορίας του. Λυτό και κατανοητό ακόμα και στον πιο αρχάριο χρήστη. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες κατηγορίες για το καθετί που μπορεί να ψάχνετε, στολισμένες με καλοσχεδιασμένα εικονίδια. Κάνοντας μια αναζήτηση, τα αποτελέσματα μπορούν να εμφανιστούν σε τρεις διαφορετικές όψεις: List, Map και Augmented Reality. Με άλλα λόγια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τους ανταγωνιστές του και οι χρήστες του σίγουρα θα βρουν αυτό που θέλουν, όπως το θέλουν!

localscope_02

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του θα έλεγα πως είναι οι πηγές που διαθέτει για τα αποτελέσματα του. Όταν άλλες εφαρμογές περιορίζονται στις πληροφορίες του Google και στην καλύτερη στο Foursquare, το Localscope συμπεριλαμβάνει τα Bing, Wikimapia αλλά και το Twitter! Ειδικά μέσω του Twitter συνήθως τα αποτελέσματα είναι πιο “φρέσκα”, παρόλο που τα πιο σωστά προέρχονται από το Foursquare. Όπως θα περίμενε κανείς από μία τέτοια εφαρμογή, όλα τα στοιχεία στα αποτελέσματα του Localscope μπορούν να μοιραστούν στα γνωστά social networks, μέσω SMS και email, ενώ η χρήση της πυξίδας είναι που κάνει τις πληροφορίες του ακόμα πιο σωστές.

localscope_03

Χρησιμοποιώντας το Localscope στο νησί της Ρόδου μπορώ να πω ότι βρήκα πολλά περισσότερα αποτελέσματα από ότι περίμενα. Δεδομένο ότι η εφαρμογή λαμβάνει υπόψιν υπηρεσίες σαν το Foursquare και το Twitter, φαντάζομαι πως σε μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα περισσότερα και ακριβέστερα. Στην τιμή των 1,59 € το Localscope δεν είναι απλά μία πανέμορφη εφαρμογή, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα πραγματικό must have!

Giveaway! 5 Promo Codes

Η Cynapse, η εταιρία πίσω από το Localscope, μας διάθεσε 5 promo codes για τους επισκέπτες του Macland.gr. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα απλό click στο παρακάτω link για να κάνετε tweet το giveaway μας και αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση για τα 5 promo codes. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε αυτό το post αλλά και στο twitter μας την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011. Καλή τύχη σε όλους!

Θέλω κι εγώ ένα από τα πέντε promo codes του Localscope που δίνουν στο @maclandgr

Οι νικητές του giveaway!

Άλλο ένα giveaway από το Macland.gr έφτασε στο τέλος του και οι πέντε τυχεροί που έκαναν tweet το παραπάνω link είναι οι @geozio, @Vgkantis, @isidorosr20595, @sokratisg, @fou. Συγχαρητήρια στους νικητές και ραντεβού στο επόμενο giveaway. Τα promo codes θα τα σταλούν σε Direct Message στο twitter των νικητών.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.