Γιατί δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι στις ταινίες μου;

Ξαφνικά δεν εμφανίζονται υπότιτλοι στις ταινίες παρόλο που έχουν το ίδιο όνομα στα αρχεία υπότιτλων (srt) και ταινίας (avi). Τι μπορεί να κάνω λάθος; Ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν. Ευχαριστώ.

6 απαντήσεις
Daem0n
Daem0n
Απρίλιος 5, 2012 @ 10:01πμ
Καταρχήν τι πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να αναπαράγεις τις ταινίες σου; Επίσης ένα συχνό πρόβλημα με τους υπότιτλους που δεν εμφανίζονται είναι το αρχείο της ταινίας και το αρχείο των υπότιτλων να μην έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα. Μου έχει τύχει να υπάρχει ένα παραπάνω κενό ή μία παραπάνω τελεία και απλά να μη παίζουν.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να επιλέξεις το αρχείο της ταινίας, να πατήσεις enter σαν να θέλεις να το μετονομάσεις, χωρίς να πειράξεις το όνομα του αρχείου πάτα Command + C για να αντιγράψεις ακριβώς το όνομα και μετά στο αρχείο των υπότιτλων πάτησε enter για να το μετονομάσεις και Command + V ώστε να τους δώσεις ακριβώς το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας.

Αν δεν δουλέψει αυτό δώσε μας παραπάνω πληροφορίες για το όλο πρόβλημα.
SomniusX
SomniusX
Απρίλιος 5, 2012 @ 11:52πμ
Επίσης μπορεί να είναι και θέμα component, δηλαδή για να παίξουν υπότιτλοι θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το "Perian" (perian.org) ή αν δεν το θέλετε για όλο το σύστημα μπορείτε με MPlayerX / VLC και άλλα να αναπαράγετε βίντεο με υποστήριξη υποτίτλων!
Πανος
Απρίλιος 5, 2012 @ 4:20μμ
πολύ καλη υποστήριξη υποτιτλων έχει και το movist (εκτος του vlc βεβαια)
SomniusX
SomniusX
Απρίλιος 5, 2012 @ 4:21μμ
Ναι και το Movist, αλλα δυστυχώς το Free έχει σταματήσει η ανάπτυξη του οπότε νέα format & encodings (10bit) δεν αναπαράγονται σωστα.. το εμπορικό πλέον το φιλοξενεί το Mac AppStore.. concerned
Vaxis
Απρίλιος 5, 2012 @ 8:44μμ
ευχαριστώ . στο VLC τελικά ειχα disable >subtitle>video. τώρα είμαι ΟΚ.

SomniusX
SomniusX
Απρίλιος 5, 2012 @ 9:00μμ
πάντως θα το πω, καλός media player που να τα κάνει όλα, όπως κοντά ο Media Player Classic για τους "Παραθυρους" δεν έχω βρει αντίστοιχο σε Mac.. για μένα ως τωρα ο καταλληλότερος ειναι ο MPlayerX.. ειδικά σε Anime MKV με πολλα audio και περίπλοκα configurations παίζει μια χαρα.. ακόμα και τα 10bitα!! smile
Έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που γράφτηκε το παραπάνω θέμα. Πιθανόν να έχουν αλλάξει πολλά και γι' αυτό έκλεισε ο σχολιασμός.
· macland | dot | gr

καθημερινό blog με τεχνολογικά θέματα που αφορούν κυρίως το κόσμο της apple. προσωπικές απόψεις, δοκιμές και διάφορα άλλα ευχάριστα features για τον έλληνα mac user. θα το βρείτε επίσης σε facebook και twitter, ενώ πολλοί το προτιμούν σε feed.
the numbers so far

246 BLOG POSTS
585 COMMENTS
90 QUESTIONS
neighbours