Βάλτε stop στα links που ανοίγουν το iTunes!

Ανέκαθεν με εκνεύριζαν τα links εφαρμογών που ενώ τα βλέπεις μια χαρά στον Safari θέλουν ντε και καλά να ανοίξουν στο iTunes. Και το πιο σπαστικό είναι όταν η εφαρμογή που έβλεπες δεν υπάρχει στο Ελληνικό app store και εμφανίζεται άλλο ένα παράθυρο που σε ρωτάει αν θέλεις να αλλάξεις app store ή όχι. Τύφλα να έχουν τα pop ups δηλαδή!

Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο που πρέπει by default τέτοιου είδους links να καλούν το iTunes. Αφού και στον browser βλέπεις τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες! Πριν ένα χρόνο είχα βρει μία λύση για αυτό το πρόβλημα, αλλά απαιτεί το λεγόμενο “πείραγμα” του συστήματος πράγμα που σε πολλούς δεν αρέσει και τόσο.

Μετά από τόσο καιρό όμως τα πράγματα άλλαξαν και τα extensions του Safari έλυσαν πολλά προβλήματα. Έτσι και το NoMoreiTunes σταματάει αυτά τα ενοχλητικά links που αποφασίζουν και διατάζουν για το πότε θα ανοίξει το iTunes. Εγκαθιστώντας αυτό το extension κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα link κάποιας εφαρμογής του app store, εμφανίζεται μία γνώριμη μπάρα στο πάνω μέρους του Safari που σας ενημερώνει ότι σταμάτησε τον browser σας απ’ το να ανοίξει το iTunes. Η ίδια μπάρα διαθέτει και το απαραίτητο κουμπί σε περίπτωση που όντως θέλετε να ανοίξετε το iTunes και μπορείτε επίσης μέσα από τις επιλογές του να το ρυθμίσετε ώστε να κλείνει το παράθυρο του browser όταν αποφασίζεται να δείτε την εφαρμογή μέσα απ’ το iTunes.

Πιστεύω πως το NoMoreiTunes είναι ένα από τα must have extensions του Safari και κανονικά τη λειτουργία που προσφέρει έπρεπε να την είχε ο Safari by default!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.