Ένα iPad, πολλοί χρήστες!

Η δημιουργία λογαριασμών για διαφορετικούς χρήστες στο OS X είναι κάτι δεδομένο από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του. Όμως έχει ειπωθεί άπειρες φορές, από πάρα πολλούς, πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξίσου χρήσιμο αν υπήρχε και στο iOS. Καταλαβαίνω πως το κινητό είναι προσωπική υπόθεση, τα iPad όμως όχι και τόσο. Τουλάχιστον στη δική μου οικογένεια, όλοι έχουμε κάτι στο iPad που κυκλοφορεί από το σαλόνι στη κουζίνα και τελικά καταλήγει σε κάποιο υπνοδωμάτιο.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Εφαρμογές σαν το Mail, το Facebook, το Twitter κ.α. δεν μπορούν να μοιράζονται. Και κάπου εδώ είναι που έρχεται η χρήση των λογαριασμών. Ούτε που μπορώ να περιγράψω πόσο σημαντικό θα ήταν να μπορούσα να δημιουργήσω πολλαπλούς χρήστες στο iPad και ο καθένας να είχε τις δικές του εφαρμογές και τις δικές του ρυθμίσεις. Βέβαια κάτι τέτοιο λογικά θα μείωνε έστω και λίγο τις πωλήσεις των iPad. Άραγε είναι διατεθειμένη η Apple να μας κάνει αυτή τη χάρη;

Σύμφωνα με ένα παλαιότερο άρθρο του AppleInsider η Apple όχι μόνο γνωρίζει την ανάγκη των χρηστών της για μια τέτοια λειτουργία, αλλά κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε κανείς να πει ότι επιβεβαίωσε πως κάποια στιγμή θα δούμε κι αυτό το feature στο iOS. Πότε όμως;

Κάτι μου λέει πως στην επόμενη έκδοση του iOS – δηλαδή κάποια στιγμή το 2013 – το multi-user θα είναι το πιο μεγάλο feature που θα λανσάρει η Apple. Και αυτό γιατί η Google “κατέστρεψε” κάθε δικαιολογία που ίσως να υπήρχε για να μην έχουμε πολλαπλούς λογαριασμούς σε ένα tablet. Για όσους δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις του μεγάλου αντίπαλου, η Google σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία αρκετών νέων προϊόντων καθώς και το πολυαναμενόμενο update του Android στην έκδοση 4.2. Στα διάφορα νέα features που φέρει αυτό το update θα έλεγα πως το καλύτερο είναι το multi-user support. Και αφού έγινε η αρχή και μάλιστα όχι από κάποιον τυχαίο που κατέχει ένα μηδαμινό ποσοστό της αγοράς, αλλά από τον μεγαλύτερο αντίπαλο της Apple θέλω να πιστεύω πως δεν θα αργήσει να πάρει σειρά το iOS και τα iPad.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.