Τέλος η αναμονή, οι φήμες και τα κουτσομπολιά.

Άλλο ένα keynote πέρασε και για άλλη μια φορά άφησε πίσω του τα μισά του μισού απ’ όσα είχα ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ένα πλήρως αναβαθμισμένο iPhone αλλά με το ίδιο design, ένα update στα iPod nano και χιλιάδες κόσμο να περιμένει ΑΚΟΜΑ το iOS 5 και το iCloud.

Αυτή τη φορά έτυχε να μην είμαι μπροστά στον Mac μου να στύβω το Refresh για να μάθω ποια ήταν η τελευταία φράση του Tim Cook. Οι διακοπές μου ήταν προγραμματισμένες πολύ πιο πριν. Παρόλα αυτά με μία σύντομη ματιά στο Twitter κατάλαβα πάνω κάτω τι παίζει και το πρώτο πράγμα που είπα ήταν: ευτυχώς που είμαι διακοπές. Ευτυχώς γιατί δεν θα άντεχα άλλη μια ανανέωση της υπομονής μου για να δω ΚΑΤΙ καινούριο. iPhone 5 δεν είδαμε, iOS 5 ακόμα, το iCloud ούτε και όσο για το iPhone 4S, εννοείτε πως πρέπει να περιμένουμε! Η Apple δεν ήταν έτσι.

Στο θέμα του iPhone 4S τώρα… Ok, το έκαναν πιο “δυνατό”, του έβαλαν καλύτερη κάμερα και νέα κεραία. Όμως το design; Μιλάμε για μία συσκευή που είναι πλέον γνωστή σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς κάνει και παρόλα αυτά μόλις μπουν στη Vodafone ή στο Γερμανό, το ζητάνε επίμονα και δεν δέχονται κουβέντα για κάποια άλλη συσκευή. Πιστεύετε πως αυτή η μερίδα πελατών θα καταλάβει ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ iPhone 4 και iPhone 4S; Δεν νομίζω.

Όμως ακόμα και αυτοί που καταλαβαίνουν τη διαφορά και ξέρουν ότι θα επωφεληθούν από τα νέα specs της συσκευής, είμαι σίγουρος πως θα το σκεφτούν καλά πριν βάλουν το χέρι στη τσέπη. Οι καιροί είναι δύσκολοι για να αλλάζει κανείς κινητά που κοστίζουν 600 και 700 ευρώ χωρίς να ικανοποιούν και το αισθητικό μέρος της αγοράς τους. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που θα το πάρουν απλά και μόνο γιατί θα έχει νέα συσκευασία, αλλά αυτοί νομίζω πως είναι εκτός συζήτησης. 😀

Μέχρι να εμφανιστεί το iPhone 4S στα Ελληνικά ράφια ίσως να αλλάξω κι εγώ γνώμη και να κάνω την αναβάθμιση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι λόγω του Siri που ακόμα δεν μιλάει τη γλώσσα μου. Για την ώρα ελπίζω τα επόμενα keynotes να είναι λίγο πιο ενδιαφέρον και να δίνουν κάτι παραπάνω από λόγους υπομονής. Η απουσία του Steve ήταν ιδιαίτερα έντονη στο keynote και τώρα ακόμα περισσότερο!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.