Τέρμα τα screenshots, περάσαμε στην εποχή του βίντεο!

Τα screenshots που ανταλλάσσω καθημερινά με φίλους και συνεργάτες, θα μπορούσε να πει κανείς πως φτάνουν το όριο της υπερβολής. Μάλιστα πολλές φορές, αφού έχω στείλει 3-4 εικόνες, καταλήγουμε σε ένα screen sharing session μέσω Skype ή FaceTime, γιατί μερικές φορές μία εικόνα ΔΕΝ είναι 1000 λέξεις!

Μία λύση που δοκιμάζω τώρα τελευταία είναι το Screenmailer. Ένα app που αντί να τραβάει screenshot της οθόνης μου, καταγράφει σε βίντεο ότι βλέπω σε αυτή μαζί με τη φωνή μου για τυχόν έξτρα σχόλια. Ο χειρισμός του είναι ιδιαίτερα εύκολος και παρόλο που μιλάμε για βίντεο, το “ανέβασμα” του στο Internet γίνεται αρκετά γρήγορα γιατί το uploading ξεκινάει την ώρα που αρχίζει η εγγραφή. Αφού τελειώσω με την εγγραφή, το Screenmailer παράγει ένα “μυστικό” link το οποίο συνήθως στέλνω μέσω κάποιου chat app, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιώ τη φόρμα που διαθέτει για να το στείλω σε κάποιο email.

Το βίντεο που μπορεί να γράψει κανείς φτάνει τα 45 λεπτά, αν και εγώ δεν έχω περάσει ποτέ τα 10. Όσο για τα video files, οι premium χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν ανά πάσα στιγμή, να δουν διάφορα στατιστικά για αυτά, να τα κλειδώσουν με κωδικό κ.α.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης αλλά οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν παραπάνω από καλές. Θα το συνιστούσα άνετα, έστω για μια δοκιμή.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.