Νέος browser μετατρέπει τα site σε εφαρμογές.

Από τη μια ο Firefox κι από την άλλη ο Chrome, πίστευα πως είχαν κατακτήσει τους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν τον Safari. Τους υπόλοιπους δεν τους αναφέρω γιατί πλέον ανήκουν στην μειοψηφία ή δεν είναι χρήστες Mac. Και οι τρεις browsers έχουν αρκετά extensions, plugins και addons για να κάνουν τα πάντα! Όμως μια ιδέα είναι αρκετή για να σε κάνει να σκεφτείς κάτι διαφορετικό.

Ίσως κι εσείς να αναρωτιέστε σαν κι εμένα: Χρειαζόμαστε άλλον ένα browser; Πιστεύω πως όχι, αλλά το concept του Raven τράβηξε τη προσοχή μου. Επηρεασμένος και από το post μου για το Pokki το οποίο ακόμα δεν κυκλοφορεί για το Mac OS X, μπήκα στο κόπο να δοκιμάσω αυτό το κάτι καινούριο.

Εκ πρώτης όψεως ο Raven φαίνεται να είναι ένας σύγχρονος καλοσχεδιασμένος browser που το στυλ του θυμίζει πολύ εφαρμογές σαν το Sparrow. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι το Web App Shop που διαθέτει. Εκεί θα βρείτε web apps φτιαγμένα για τον Raven, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στην αριστερή του μπάρα όπως φαίνεται στο screenshot. Πέραν της εύκολης πρόσβασης, κάνοντας click σε ένα εγκατεστημένο web app εμφανίζονται μερικά έξτρα εικονίδια που δίνουν ευκολότερη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες της εκάστοτε υπηρεσίας. Ήδη υπάρχουν web apps για όλες τις διάσημες υπηρεσίες όπως Facebook, Twitter, Google+, YouTube και πολλά άλλα. Και αν είστε developer μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας web app!

raven_01

Θα έλεγα πως ο Raven δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα features άλλων γνωστών browser, αλλά δεν νομίζω πως στοχεύει στο να τους “κλέψει” χρήστες. Κάποιος που κάνει ένα σωρό εργασίες μέσω του browser του, δύσκολα θα μεταφερθεί στον Raven. Αν όμως σας αρέσει το full screen και είστε ένας social media freak που εκτιμάτε το ωραίο, τότε πολύ πιθανόν να σας κερδίσει. Όπως και να έχει, πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.