Κλειδώστε τον Mac σας με ένα USB Stick.

Μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει την ανάγκη να κλειδώσω τον υπολογιστή μου. Μπορεί να μην τον έχω ξέφραγο αμπέλι, αλλά τόσο η οικογένεια όσο και οι φίλοι μου ξέρουν το κωδικό στο MacBook μου. Εδώ που τα λέμε δεν έχω κανένα κρατικό μυστικό ή καμία λίστα που να φοβάμαι μη διαρρεύσει. Βέβαια δεν είναι όλοι τόσο χαλαροί στο θέμα της ασφάλειας. Και καλά κάνουν, ειδικά όσοι μετακινούνται πολύ και αυξάνουν τους πιθανούς ανεπιθύμητους επισκέπτες στον υπολογιστή τους.

Για αυτούς λοιπόν που ψάχνουν διάφορους τρόπους να εξασφαλίσουν τα μυστικά τους, έχω να προτείνω ένα προγραμματάκι που θα μετατρέψει ένα οποιοδήποτε USB Stick στο απαραίτητο κλειδί για να ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή τους. Το USB Lock είναι ένα μικρό και εύχρηστο πρόγραμμα με μοναδικό σκοπό να κλειδώσει και να προστατέψει τον υπολογιστή σας. Βέβαια η λύση που προσφέρει είναι κατά κάποιο τρόπο επιφανειακή. Δηλαδή ακόμα και όταν κλειδώσει το μηχάνημα σας, ο “περίεργος επισκέπτης” μπορεί πάντα να του κάνει μια επανεκκίνηση και να το προσπεράσει. Σε αυτή τη περίπτωση όμως όχι μόνο θα πρέπει να ξέρει το κωδικό που έχετε στο OS X, αλλά θα αποκαλυφθεί το ψαχούλεμα του στο μηχάνημα σας.

Ωραία εφαρμογή και έξυπνη. Αν όμως έφτανα ποτέ στην ανάγκη να κλειδώσω τον υπολογιστή μου και μάλιστα δημιουργώντας ένα USB key, θα ήθελα σίγουρα το κλείδωμα να είναι ολοκληρωτικό και να μην προσπερνάτε με ένα απλό restart. Σε αυτή τη περίπτωση όμως η εφαρμογή σίγουρα δεν θα κόστιζε 1.79 €! wink

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.