Κρύψτε τα “περιττά” System Preferences.

Το System Preferences είναι στο OS X ότι το Control Panel στα Windows. Κάτι τέτοιο λέω συνήθως στους νέους Macάδες που με βομβαρδίζουν με ερωτήσεις non-stop. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μπορούσα να κρύψω τα περισσότερα εικονίδια από το System Preferences και να τους αφήσω ένα για να αλλάζουν wallpaper κι άλλο ένα για το iCloud. Αυτό σίγουρα θα έλυνε πολλές ερωτήσεις.

Εντάξει, ήμουν λίγο υπερβολικός στο παραπάνω παράδειγμα, αλλά είναι μερικές στιγμές που… #@^@#$%@ 😀

Πέραν της πλάκας όμως αν υπάρχει κάποιος λόγος που σας ενοχλεί κάποιο εικονίδιο, σας μπερδεύει ή τέλος πάντων δεν θέλετε να εμφανίζεται στο System Preferences αλλά η απεγκατάσταση δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, υπάρχει τρόπος να το κρύψετε. Ανοίγετε το System Preferences και από το μενού του πηγαίνετε στο View > Customize… Με αυτή την επιλογή εμφανίζεται ένα checkbox δίπλα από κάθε εικονίδιο. Απενεργοποιώντας κάποιο ή κάποια από αυτά, εξαφανίζει το εικονίδιο μόλις πατήσετε Done.

Αρκετά εύκολο tip και ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε πλάκα σε κάποιον που δεν έχει ψάξει καλά τις νέες αλλαγές του OS X Lion και Mountain Lion. 😉

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.