Ο καλός καφές, από το app φαίνεται.

Η Apple και το design θεωρώ πως πλέον είναι συνώνυμες λέξεις. Οι περισσότερες εφαρμογές για το OS X είναι ιδιαίτερα προσεγμένες όσον αφορά το σχεδιασμό τους και τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει ανάλογες κυκλοφορίες και στο iOS. Μάλιστα υπάρχουν εφαρμογές τόσο όμορφες που πολλές φορές τις αγοράζουμε χωρίς να μας προσφέρουν κάποια ουσιαστική λειτουργία. Μια τέτοια εφαρμογή θα έλεγα πως είναι και το Great Coffee App.

Με φοβερό interface και κάμποσες επαγγελματικές φωτογραφίες το Great Coffee App υπόσχεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις σας, με ένα μοναδικά εικονογραφημένο τρόπο, γύρω από τους διάφορους καφέδες που μπορείτε να φτιάξετε με βάση τον espresso. Συγκεκριμένα η εφαρμογή θα σας δείξει τι περιέχουν 16 αγαπημένοι καφέδες όπως Cappuccino, Latte, Caffe Mocha, Irish coffee κλπ. Στο Great Coffee App δεν θα βρείτε συνταγές και δοσολογίες για καφέδες. Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι καφέδες όμως, πιστεύω πως μπορεί να δώσει σε κάποιον να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Όπως είπα και στην αρχή, πρόκειται για μια εφαρμογή που θα θαυμάσετε και θα χαρείτε να δείξετε στους φίλους σας. Πέραν αυτού όμως δεν νομίζω πως προσφέρει ιδιαίτερη γνώση, ούτε πως θα βελτίωση το τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το καφέ σας, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Παρόλα αυτά, στη τιμή των 0.89 € είναι κάτι που αξίζει να έχετε στο iPhone ή iPad σας έστω κι είναι για μόστρα.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.