Απολαύστε internet radio με το Radium.

Μπορεί να μην είμαι ο πιο φανατικός ακροατής, αλλά ανέκαθεν πίστευα πως το ραδιόφωνο προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία αν συνδυαστεί με τη σωστή περίσταση, τη σωστή μουσική ή ακόμα και μια καλή εκπομπή. Βέβαια μέχρι πρότινος ο μόνος χώρος που άκουγα ράδιο ήταν το αυτοκίνητο μου. Όμως για όλα υπάρχει ένα app και το ραδιόφωνο στο internet έχει ανθήσει ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Πιο συγκεκριμένα αν ψάξει κανείς για εφαρμογές σχετικές με internet radio είμαι σίγουρος πως θα βρει κάμποσες. Ακόμα και μέσω του iTunes μπορείς να ακούσεις internetικό ραδιόφωνο! Από την άλλη όμως όταν συνηθίσεις να δουλεύεις με λίγη μουσική στο background θέλεις μία διακριτική εφαρμογή που απλά παίζει τον αγαπημένο σου σταθμό. Χωρίς έξτρα παράθυρα, πολλές ρυθμίσεις και το κυριότερο να είναι όσο πιο light γίνετε. Αυτή η περιγραφή πιστεύω πως αρμόζει στο Radium, μια εφαρμογή που κάθετε στο menubar και παίζει τον αγαπημένο σας σταθμό χωρίς να παρεμβάλει με περιττά παράθυρα και επιλογές στην εργασία σας. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως έχει να ζηλέψει κάτι από τους ανταγωνιστές του, αφού με τις ρυθμίσεις του μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές!

radium_01

Ανοίγοντας το Radium για πρώτη φορά ο χρήστης έχει ήδη μια μεγάλη γκάμα σταθμών που μπορεί να επιλέξει, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να προσθέσει και όποιον άλλο πιθανόν να λείπει από τη λίστα. Στις ρυθμίσεις του μπορείτε να ορίσετε τα shortcuts της αρεσκείας σας ώστε να μην χρειάζεται καν να πηγαίνετε ούτε στο menubar, ενώ υποστηρίζει τα αγαπημένα Growl notifications και το Last.fm scrobbling. Γενικότερα στους τελευταίους δύο μήνες που το χρησιμοποιώ μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κάνει και δεν το είχε.

Αν είστε φίλος του ραδιοφώνου είμαι σίγουρος πως και μόνο από τα screenshots το Radium θα σας έχει τραβήξει την προσοχή. Οπότε μην αργείτε… δοκιμάστε το τώρα και αν σας καλύπτει τρέξτε το Mac App Store γιατί μόλις έκανε την εμφάνιση του και είναι σε 60% έκπτωση για περιορισμένο χρόνο! Τώρα αν δεν σας αρέσει η προσφορά τους στα 7,99 € μπορείτε να μπείτε στην κλήρωση μας για πέντε promo codes και να το πάρετε εντελώς δωρεάν!

Για να μπείτε στη κλήρωση…

· Κάντε follow το @maclandgr στο Twitter και tweetάρετε το παρακάτω μήνυμα…

Θέλω ένα δωρεάν licence του Radium από αυτά που δίνουν στο @maclandgr http://goo.gl/BIHQS

· Αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε μπορείτε να αφήσετε και ένα σχόλιο παρακάτω.
· Την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 θα ψάξουμε στο Twitter για τα μηνύματα σας και θα επιλέξουμε στην τύχη 5 νικητές. Τα promo codes θα σταλθούν μέσω του Twitter με direct message. Καλή τύχη! 😉

Οι Νικητές!

Τετάρτη σήμερα και οι 5 τυχεροί του giveaway είναι οι: @sebkom, @endorfin, @georgechatzik, @panaras17, @Kleoniki_. Συγχαρητήρια σε όλους και ελέγξτε το Twitter σας για το promo code του Radium. Όσο γι’ αυτούς που δεν κέρδισαν… σύντομα θα έχουμε κι άλλο giveaway! 😉

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.