Από web based σε app και μάλιστα πανέμορφο!

Υπάρχουν πάρα πολλές online υπηρεσίες που επισκεπτόμαστε καθημερινά και συνήθως φτιάχνουμε ένα bookmark γι’ αυτές σε κάποιο εμφανές σημείο του browser μας. Πριν αρκετό καιρό εφαρμογές σαν το Fluid και το Prism μας έδωσαν την επιλογή να “μετατρέψουμε” αυτές τις web based υπηρεσίες σε κάτι που μοιάζει πολύ με native εφαρμογή. Όμως πέτυχαν το σκοπό τους;

Προσωπικά αν και μου άρεσε η όλη ιδέα στην αρχή, τελικά δεν “κόλλησα” στο όλο concept. Ίσως να φταίει το ότι περιμένω πολλά παραπάνω από μια εφαρμογή, και όχι ένα μεταμφιεσμένο bookmark στο Dock μου με ένα παράθυρο που απλά κρύβει μπάρες και κουμπιά που θα είχε ο εκάστοτε browser. Από την άλλη πάλι σήμερα είδα κάτι αρκετά παρόμοιο αλλά ταυτόχρονα τελείως διαφορετικό!

pokki_01

Ακούει στο όνομα Pokki και στόχος του είναι να μετατρέψει διάφορες (ίσως κάποια στιγμή όλες) online υπηρεσίες σε εφαρμογές. Όμως η διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι δεν του δίνεις ένα απλό URL για να στο μετατρέψει σε εφαρμογή. Πρέπει να είσαι developer για να φτιάξεις κάτι για το Pokki και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που βλέπω είναι φανταστικά! Υπάρχουν ήδη Pokkies για τις πιο δημοφιλή υπηρεσίες όπως GMail, Facebook, Twitter κλπ. και εκτός απ’ το να τις κάνει πιο εύχρηστες, το Pokki τις μεταμορφώνει. Ρίξτε μια ματιά στα screenshots και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

pokki_02

Πάμε τώρα στα δυσάρεστα…

Δυστυχώς το Pokki για την ώρα τρέχει μόνο σε Windows 7 και προκειμένου να παίξω μαζί του αναγκάστηκα να το εγκαταστήσω στο VirtualBox μου. Όμως το παρακάτω μήνυμα που είναι αναρτημένο στο site του…

Mac is currently not supported. Pokki for Mac is slated for release later this year.

μου δημιουργεί ελπίδες για κάτι καινούριο που ελπίζω να ξεφύγει από το menubar του Mac OS X γιατί στο δικό μου γίνετε ήδη πανικός!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.