Επιτέλους! Ένα καλό Analytics widget.

Από την πρώτη μέρα τις ανακοίνωσης του Dashboard στο Mac OS X, το λάτρεψα! Γενικά η όλη ιδέα και η εξυπηρέτηση που μου προσφέρει είναι φοβερή. Όμως δεν μου αρέσει να το γεμίζω με σκουπίδια και είμαι αρκετά επιλεκτικός με τα widgets μου. Μου αρέσουν πολύ widgets που με βγάζουν από το κόπο να πηγαίνω σε κάποιο site προκειμένου να δω μια πληροφορία που ανανεώνετε συχνά (π.χ. καιρός). Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το αυτό του Mint, αλλά δυστυχώς δεν τρέχω το συγκεκριμένο script σε όλα μου τα sites.

Το Google Analytics όμως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νέας ιστοσελίδας. Αλλά όσο κι αν έψαξα για κάποιο αξιόλογο widget, δεν βρήκα τίποτα. Το καλύτερο εργαλείο που βρήκα για πιο γρήγορη πρόσβαση στα στατιστικά του Google Analytics ήταν το Polaris που καλώς ή κακώς βασίζεται στο Adobe AIR που δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει και τόσο. Μπορεί να είναι όμορφο και εύχρηστο αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρέχει την ευκολία του Dashboard.

Σήμερα όμως το widget που βρήκα, απλά δεν πρόκειται να αποχωριστώ ποτέ, γιατί είναι ότι καλύτερο υπάρχει για να παρακολουθείς τα στατιστικά του Google Analytics μέσω του Dashboard. Όπως φαίνεται και στο παραπάνω screenshot, το Analytics Widget είναι πανέμορφο, minimal, λειτουργικό και φυσικά δωρεάν!

Τέλος επειδή τα Dashboard widgets δεν είναι και τόσο τις μόδας πλέον και επειδή αυτά που αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας είναι ιδιαίτερα λίγα, θα αναφέρω άλλο ένα MUST HAVE για κάθε Έλληνα και ας είναι εντελώς off topic. Hellenic Reverse Directory Lookup, Αυτό το widget συνδέεται στον δικτυακό τόπο whitepages.gr και σας επιτρέπει να μάθετε τα στοιχεία ενός συνδρομητή του ΟΤΕ βάσει του τηλεφώνου του. Αν δεν είναι αυτό ευκολία, τότε τι είναι; 😉

[via]

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.