Γρήγορες και minimal σημειώσεις από παντού.

Πάει αρκετός καιρός από τότε που το Evernote μπήκε στις αναντικατάστατες εφαρμογές μου. Γενικά ή όλη φιλοσοφία των συγχρονισμένων σημειώσεων είναι από τις πιο πρακτικές υπηρεσίες και πιστεύω πως το Evernote καλύπτει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Υπάρχουν όμως μερικοί χρήστες που προτιμούν τα πάντα minimal. Χωρίς πολλά πολλά κουμπιά και ρυθμίσεις. Γι’ αυτούς υπάρχει το Simplenote!

Αν ακούτε για πρώτη φορά το Simplenote τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε! Πρόκειται για μία online υπηρεσία όπου μπορείτε να καταχωρήσετε τις σημειώσεις σας με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για όσο θέλετε, ενώ πληρώνοντας, απολαμβάνετε Premium προνόμια.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα επιτυχημένο το Simplenote είναι η μεγάλη γκάμα εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Εφαρμογές για Windows και Mac OS X και σχεδόν ότι mobile λειτουργικό κυκλοφορεί, αναλαμβάνουν να συγχρονίζουν τις σημειώσεις σας παντού. Μάλιστα υπάρχουν ακόμα και extensions, scripts και plugins που εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του και πρόσφατα ανακάλυψα το DashNote που το ενσωματώνει στο Dashboard του Mac OS X σαν widget. Αυτό κι αν είναι χρήσιμο!

Θα σταθώ λίγο παραπάνω στο DashNote μιας και είναι ο κυρίως λόγος αυτό του post. Γενικά το Dashboard είναι ένα από τα features που δεν θα άλλαζα με τίποτα στο Mac OS X και η παρουσία του DashNote σ’ αυτό πολλές φορές με κάνει να παραμελώ το Evernote! Και σαν λάτρης του ωραίου, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω της απίθανη δουλειά του Tony (a.k.a. bobjr) που μετέτρεψε το DashNote σε κάτι ακόμα καλύτερο!

Συνοψίζοντας, με το Simplenote μπορείτε να έχετε τις σημειώσεις σαν στο Internet και να τις βλέπετε ανά πάσα στιγμή μέσω του web based interface που διαθέτει ή χρησιμοποιώντας μία από τις πάρα πολλές εφαρμογές που αρμόζει στο λειτουργικό σας. Πάντα η ίδια υπηρεσία, αλλά πάντα ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος αξιοποίησης της!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.