Δροσίστε τον Macbook σας με την πιο cool βάση.

Από την εποχή των Powerbook μέχρι σήμερα, με τιτάνιο ή με αλουμίνιο, όλοι οι φορητοί φτάνουν σε ένα σημείο που… καίνε! Ειδικά οι unibody γενιά πιστεύω πως είχε (και ακόμα έχει) θέμα με τη θερμοκρασία από τη πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε. Η θερμοκρασία στους φορητούς όμως είναι ένα γενικότερο πρόβλημα και δεν το έχουν μόνο οι Macbook.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει αρκετές βάσεις που υπόσχονται να δροσίσουν τόσο το φορητό μου όσο κι εμένα που από κάποια στιγμή κι έπειτα καίγονται τα πόδια μου. Το αποτέλεσμα είναι απλά τραγικό. Η μια ήταν φτηνή και ο ανεμιστήρας της ακουγόταν στο διπλανό δωμάτιο και η άλλη ήταν τόσο παχιά και κακοσχεδιασμένη που νόμιζα πως με είχαν βάλει τιμωρία. Αυτή τη στιγμή, γράφοντας αυτό το post, χρησιμοποιώ μία από τις λύσεις του IKEA η οποία μπορεί να μην είναι αξιοποιήσιμη σε κάθε χώρο του σπιτιού, αλλά στο σαλόνι με έχει βολέψει αρκετά.

Όταν όμως το “πρόβλημα” αφορά κάτι το οποίο αντιμετωπίζεις καθημερινά, χρειάζεσαι μια καλύτερη και πιο μόνιμη λύση. Έχω την εντύπωση πως σήμερα βρήκα αυτή τη λύση σε ένα post του Cult of Mac και λέγετε The TILT.

Πρόκειται για μία βάση σχεδιασμένη αποκλειστικά για τους unibody Macbook Pro 15” (σύντομα και για τους 13”) ή οποία φαίνεται πως δεν μοιράζεται κανένα από τα κουσούρια των μέχρι τώρα προϊόντων. Είναι όσο λεπτή χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του ο ανεμιστήρας που κρύβει μέσα της, χωρίς να χαλάει το όλο design του Macbook και χωρίς να ζυγίζει ένα τόνο. Εννοείται πως έχει το ίδιο αλουμινένιο χρώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ότι επιφάνεια θέλετε. Το πιο μοναδικό feature της βάσης είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί ακόμα και σε τρίποδο!

Από το βίντεο και μόνο μου τρέχουν τα σάλια. Δυστυχώς όμως πρέπει να περιμένω μέχρι να βγει η έκδοση για τους Macbook 13”. Εσείς που έχετε 15άρια όμως μπορείτε να προ παραγγείλετε το The TILT στη τιμή των $45!

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.