Αλλάξτε τη λειτουργία του power key.

Μερικές φορές η εξέλιξη στα προϊόντα της Apple δεν συμφωνεί με τις ανάγκες ή τις συνήθειες μας. Καταργώντας διάφορες τεχνολογίες όπως οι θύρες Firewire και τα Superdrive μπορεί να μην ήταν αρκετό για να αλλάξει λειτουργικά τη δουλειά μου, αλλά ακόμα νοσταλγώ τα διαφανές full sized πληκτρολόγια που είχα σε παλαιότερους Mac. Και μιλώντας για πληκτρολόγια, εκεί κι αν έχουν γίνει αλλαγές!

Στα τελευταία μοντέλα των MacBook Pro και Air η Apple ξήλωσε ακόμα και το eject key. Τι να το κάνει άλλωστε, αφού δεν υπάρχει καν ενσωματωμένο DVD! Όμως αντί να βάλει το power στη θέση του eject, δεν θα ήταν καλύτερο να είχαμε ένα delete; Νομίζω πως θα εξυπηρετούσε πολύ περισσότερο. Και τελικά δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Ένα link του Pari στο Facebook τράβηξε τη προσοχή μου και ανακάλυψα το PowerKey. Μια εφαρμογή που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να παρακάμψει τη προεπιλεγμένη λειτουργία του power key και τον επαναπρογραμματισμό του σε κάτι πιο χρήσιμο.

Το PowerKey αφορά κυρίως τους κατόχους νέων MacBook όπου το κουμπί power έχει πάρει τη θέση του eject. Όμως δουλεύει και στους προηγούμενους MacBook που έχουν το eject key, απλά αλλάζει τη λειτουργία του (μεταλλικού) power key! Διατίθεται δωρεάν και νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσετε τη λειτουργικότητα του στη καθημερινή σας ρουτίνα.

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.