Ένα πραγματικά χρήσιμο concept!

Τα περισσότερα πράγματα που έχω δει με τον τίτλο concept δεν με εντυπωσιάζουν πάρα πολύ γιατί τις περισσότερες φορές βουλιάζουν ή αλλάζουν ολοκληρωτικά μέχρι να βγουν στην παραγωγή. Οπότε όσο ωραίο κι αν είναι κάτι δεν τρελαίνομαι αν δεν το δω στα ράφια. Όμως μερικά πράγματα σου τραβάνε το ενδιαφέρον και μόνο ακούγοντας περί τίνος πρόκειται. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και ένα βίντεο που πραγματικά σε πείθει για όλα όσα μπορεί να προσφέρει το εν λόγω “concept”.

thimble_01

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα νέο gadget που λέγετε Thimble και απευθύνετε στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Πρόκειται για ένα μικρό γάντι που μπαίνει στον δείκτη του χρήστη και μέσω μιας μικροσκοπικής κάμερας μπορεί να του μεταφέρει πληροφορίες με βάση το σύστημα Braille. Το Thimble μπορεί επίσης να τραβήξει διάφορα νέα μέσω RSS, να ενημερώσει το χρήστη για το που βρίσκετε σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το GPS του κινητού του και όπως θα δείτε και στο βίντεο, τα σχέδια περιλαμβάνουν λειτουργίες που θα βελτιώσουν κατά πολύ την χρήση της συσκευής στην καθημερινότητα.

Απ’ τα λίγα gadgets που είναι πραγματικά χρήσιμα και εύχομαι οι Erik Hedberg και Zack Bennet να τα καταφέρουν και να εξελίξουν το Thimble μέχρι να φτάσει στο εμπόριο!

[ via ]

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.