Ένα μικρό διαμάντι για τους φίλους της φωτογραφίας.

Μου αρέσουν οι φωτογραφίες και σε κάθε γιορτή, ταξίδι, καθώς και σε καθημερινές ημέρες αποθανατίζω αρκετές πολύτιμες στιγμές. Μέχρι πριν δύο μήνες μου άρεσε η εύκολη λύση που παρέχουν οι μηχανές point and shot, όμως πρόσφατα άρχισα τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο των DSLR και βλέπω πως μερικές φωτογραφίες είναι πιο δύσκολες να τραβηχτούν αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά δικαιολογεί τα πάντα.

Πέραν της ποιότητας, η αλήθεια είναι πως με μία DSLR ξεκινάει το κουβάλημα διάφορων αξεσουάρ, φακών, φίλτρων κλπ. Και ο όγκος της μηχανής μερικές φορές ίσως να σε αποτρέπει απ’ το να τραβήξεις μια φωτογραφία. Όπως είπα και παραπάνω όμως η ποιότητα δικαιολογεί τον βαθμό δυσκολίας. Μέσα στο χαμό των αξεσουάρ που κουβαλάει κανείς μαζί με την DSLR του, υπάρχει κάτι πάρα πολύ μικρό που μπορεί να λύσει πραγματικά πολλά προβλήματα!

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα για μένα είναι το ότι αναγκάζομαι να βάζω και να βγάζω τη μηχανή συνέχεια από τη θήκη της. Γιατί να την έχω στη θήκη της; Απλά γιατί η μηχανή δεν είναι το μόνο πράγμα που έχω μαζί μου και με ενοχλεί απίστευτα ο φακός που πετιέται μπροστά μου σαν να μη πω τι! Άσε που το λουρί της μηχανής τις περισσότερες φορές μπερδεύετε με κάτι άλλο και μονίμως προσπαθώ να το ξεμπλέξω. Αυτά και πολλά άλλα προβλήματα υπόσχεται να λύσει το C-Loop. Όπως μπορείτε να δείτε κι στο βίντεο, το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι φτιαγμένο τόσο για τους ερασιτέχνες όσο και για τους επαγγελματίες φωτογράφους. Αλλά καλύτερα να αφήσω το βίντεο να σας πει περισσότερα…

Μπορεί η Apple να μην παράγει φωτογραφικές μηχανές, αλλά ο κόσμος των Mac έχει πάρα πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους καθώς και ερασιτέχνες που κάνουν θαύματα. Με άλλα λόγια μπορεί να συγκεκριμένο post να μην έχει άμεση σχέση με κάποιο από τα προϊόντα της Apple, αλλά πιστεύω πως θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς από τους επισκέπτες του site. 😉

Daem0n · Φανατικός κυνηγός της λεπτομέρειας, gadgetάκιας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του με ιδιαίτερη συμπάθεια στα προϊόντα της Apple. Κάνει tweet όταν το θυμηθεί και μερικές φορές γράφει διάφορα στο blog του.